Loader
fbiconUpdateSlovakia
0 pr | 0

Recept

Recipe Img

VIACZRNNÁ BAGETA

SurSurovinyoviny Surpre 6 osôb:
PrípravaSu:
1 kus obsahuje iba 14,5g sacharidov = 10 bodov

SUROVINY na 4ks:

Cesto:
-150g Update Alakor múčna zmes
-100g mlieko
-25g voda
-20g natúr nátierkové maslo
-15g zmes semiačok (ľan, sezam, tekvica, čierny sezam, slnečnice, atď.)
-1ČL soľ
-5g instantné droždie

Na vrch:
-zmes semiačok
-bielko na potretie

Príprava:
V misek zmiešame múku, semiačka a droždie. Vlažné mlieko, vodu, roztopené maslo, nátierkové maslo a soľ zmiešame v druhej miske. Všetko dokopy vylejem do misky a na kuchynskom robote zapneme program na miesenie, alebo ručne vymiesime cesto. Hotové cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti (cca 80-85g). Vytvarujeme malé žemličky a valčekom ich trošku prejdeme a rukou ešte formujeme bagetky. Položíme na papierom vystlatý plech, vrch ostrou žiletkou zarežeme na 2-3 miestach. Vo vypnutej rúre, cca pri 28-30C cca 45min necháme kysnúť (na plech môžeme natiahnuť aj sáčok, lepší bude proces kysnutia v pare). Po kysnutí vyberieme a rúru predhrejeme na 180C. Potrieme vrch bielkom a posypeme semiačkami. Pečieme horným-dolným pečením cca 10 min. a ďalej ešte 7-8min. na teplovzdušnom programe. Po upečení vyložíme na mriežku a necháme vychladnúť.