Loader
fbiconUpdate SK
0 pr | 0

Recept

Recipe Img

UPDATE PEČENÁ TVAROHOVÁ TORTA S OVOCNÝM ŽELÉ

Suroviny na 10 rezov: 1 porcia = cca 100g = 8g sacharidov

CESTO:
-120g Update Keto múka
-80g maslo
-80g kyslá smotana
-1tk Update Stevia Zero tekuté sladidlo
-štipka soli

KRÉM:
-400g tvaroh
-250g mascarpone
-150g kyslá smotana
-3ks vajce veľkosť M
-25g Update Pudingový prášok vanilka
-2tk Update Stevia Zero tekuté sladidlo
-1/2 KL vanilková aróma
-1/3 strúhaná citrónová kôrka

OVOCNÉ ŽELÉ:
-125g Update LOW CARB Juliska jahodový sirup
-100g jahody + čučoriedky
-1,5KL Psyllium

Príprava: K múke pridáme soľ a rozdrvíme maslo, a následne primiešame sladidlo s kyslou smotanou. Spracujeme cesto a odložíme do chladničky na pol hodinku. Rúru predhrejeme na 180C. Cesto rozvaľkáme do cca 20cm tortovej formy, buď vymastíme alebo vystelieme papierom na pečenie a zatlačíme cesto, aby vznikli aj okraje do výšky cca 4cm. Predpečieme horkovzdušným programom cca 8-10 min. Medzitým pripravíme krém. V miske tyčovým mixérom vymiešame všetky ingrediencie a nalejeme na predpečené cesto. Ďalej pečieme 50 min. pri 180C s program horné-dolné pečenie a pod plech vložíme misu s vodou. Po upečení necháme vychladnúť vo forme. Nakrájané ovocie zmiešame so sirupom a privedieme do varu a zahustíme Psylliumom. Trošku necháme vychladnúť a vlažnú nalejeme na upečenú tortu. Odložíme do chladničky na 2-3 hodinky. Pred servírovaním tenkým nožom uvoľníme okraje torty od formy. Dobrú chuť.