Loader
fbiconUpdate SK
0 pr | 0

Recept

Recipe Img

UPDATE LOW CARB TALIANSKY QUICHE

Suroviny pre 6 osôb: 1 porcia = 6 bodov

CESTO:
-140g Update večerná múka „Esti“
-100g tvaroh
-85g kyslá smotana
-65g maslo
-1ks vajce – veľkosť M
-1/2 ČL soľ

PLNKA:
-250g smotana na šľahanie
-150g mlieko
-100g ricotta
-40g Grana Padano – čerstvo nastrúhané
-4ks vajce – veľkosť M
-6 plátkov talianskej šunky
-1ČL soľ
-1štipka čierneho korenia
-1/2ČL cesnak granule
-oregano, bazalka podľa chuti

Príprava: Suroviny na cesto zmiešame dokopy v miske a pripravíme homogénne cesto. Zabalíme do fólie a necháme odpočívať v chladničke, cca 2 hodinky. 6ks malých foriem na pitu vymastíme (cca 12,5cm na šírku a 3cm na výšku). Rúru predhrejeme na 170C. Cesto odvážime a rozdelíme na 6 rovnakých častí. Vytvarujeme z nich malé guľky a ručne zatlačíme po jednom do foriem. V predhriatej rúre ich predpečieme cca 5 min. Najlepšie je cesto trošku zaťažiť (napr. fazuľou) aby sa nenafúklo. Suroviny na plnku (okrem šunky) zmiešame ručným šľahačom. Šunku nakrájame na rezance a opečieme na panvici. Predpečené cesto plníme plnkou a so šunkou. Môžeme pridať aj rozpolené cherry paradajky. Pridáme aj čerstvé bylinky podľa chuti. Vložíme do rúry a pečieme cca 20min. Môžeme podávať aj teplé aj studené, podľa chuti. Dobrú chuť