Loader
fbiconUpdate SK
0 pr | 0

Recept

Recipe Img

UPDATE LOW CARB SLANÉ PIZZOVÉ PALIČKY

Suroviny pre 10 osôb:
(cca.60ks veľkosť 8x1cm)
1ks 1bod = 1,5g sacharidov

CESTO:
-100g Update Master Mix
-75g Hladká múka
-15g pšeničný lepok
-250g tvaroh
-125g maslo
-100g kyslá smotana
-50g Bambino
-1ČL soľ
-4g instantné droždie

PLNKA:
-1/2balenie Update Low Carb omáčka na pizzu
-1ČL Update Low Carb Master Mix
-40g strúhaný syr
-20g roztopené maslo

NA VRCH:
-1ks žĺtko
-2ČL voda
-1/2KL Update Low Carb omáčka na pizzu
-strúhaný syr podľa chuti

Príprava: Suché suroviny spolu s droždím zmiešame dokopy v jednej miske. Následne primiešame maslo, vidličkou rozdrvený tvaroh, kyslú smotanu, Bambino a soľ. Vznikne nám ľahké cesto, ktoré zakryté odložíme do chladničky cca na hodinku. Potom toto cesto (cca 710g) rozdelíme na 4 časti a vytvarujeme guličky. Na Master Mixom posypanej silikónovej podložke vyvaľkáme všetky guličky. Prvé vyvaľkané cesto potrieme roztopeným maslom. Základ na pizzovú omáčku zmiešame s Master mixom a posypeme na maslo. Pposypeme ešte strúhaným syrom a položíme druhú vrstvu cesta. Opäť potrieme roztopeným maslom, posypeme pizza zmesou a strúhaným syrom. Toto opakujeme ešte aj s ďalšou vrstvou a ukončíme to 4. Vrstvou cesta. Dobre ich potláčame a vyvaľkáme na cca 8mm hrúbku. Narežeme ich na cca 8cmx1cm veľkosti a poukladáme na papierom vystlatý plech. Žĺtko vymiešame s trochou vody a pizzovým práškom a potrieme vrch tyčiniek. Posypeme ešte strúhaným syrom a necháme trošku odležať. Rúru prehrejeme na 180C a za 15min ich upečieme do zlatista. Dobrú chuť.