Loader
fbiconUpdate SK
0 pr | 0

Recept

Recipe Img

Update LOW CARB Schwarzwald dezert

Suroviny na 8 porcií: - 1 porcia = 6 bodov
CESTO:
-4ks vajíčka veľkosť M
-75g Update LOW CARB Master Mix
-25g kakao
-120g mlieko
-40g roztopené maslo
-2ČL Update LOW CARB Stevia Zero tekuté sladidlo
-1,5ČL kypriaci prášok
-100g kyslej smotany

SMOTANOVÁ ČASŤ:

-300g smotana na šľahanie
-300g Mascarpone

-2ČL Update LOW CARB Stevia Zero tekuté sladidlo

VIŠŇOVÁ ČASŤ:
-cca. 300g mrazené višne – v sezóne čerstvé višne
-Update LOW CARB Juliska Višňový sirup (cca.100ml)

ČOKO POLEVA:
-125g smotana na šľahanie
-100g Update Low Carb tortová poleva

Príprava: Rúru zohrejeme na 180 °C. V miske zmiešame sypké suroviny – Master Mix, kakao, kypriaci prášok, soľ. Rozpustené maslo necháme vychladnúť. K sypkým prísadám pridáme sladidlo, kyslú smotanu, vajíčka a rozpustené maslo. Všetko spolu premiešame (metličkou alebo ručným mixérom) a na záver prilievame za stáleho miešania vlažné mlieko. Všetko spojíme do riedkeho cesta. Formu na pečenie cca 20cmX20cm vyložíme papierom, stačí len dno, aby sme mali boky korpusu rovné. Cesto nalejeme do pripravenej formy a pečieme cca 30-40 minút. Otestujeme drevenou špajľou. Po upečení ju zapichneme do stredu korpusu, ak vyjde čistá bez nalepeného cesta, korpus je prepečený. Vyberieme ho z rúru a necháme schladnúť vo forme. Potom opatrne odstránime formu a korpus necháme úplne vychladnúť na mriežke.
Medzitým pripravíme čoko polevu. Smotanu na šľahanie zohrejeme a pridáme na kúsky nakrájanú horkú tortovú polevu, necháme roztopiť a trošku vychladnúť.
Upečené cesto nakrájame na kocky a necháme ich úplne vychladnúť.
Mascarpone a šľahačka musia byť vychladené na rovnakú teplotu. Šľahačku vyšľaháme takmer do tuha, mascarpone vymiešame so saldidlom. Pri nízkych otáčkach potom obe suroviny zmiešame do pevného krému a odložíme do chladničky. Pozor, aby sme ho neprešľahali. Pripravíme 8 (cca 2dl) miesiek a na spodok každej naukladáme kocky cesta. Na to nalejeme cca 1 čajovú lyžičku sirupu a naukladáme vykôstkované višne. Teraz prichádza čoko poleva, množstvo podľa chuti. Do sáčku vložíme mascarponový krém a na vrch višní vytlačíme malé kopčeky. Vrch celého posypeme kakaom. Môžeme dozdobiť aj čoko hoblinami z Horkej tortovej polevy. Dobrú chuť.