Loader
fbiconUpdate SK
0 pr | 0

Recept

Recipe Img

Update Low Carb Punčový Mignon

Suroviny - na 9 kusov: - 1 ks = 7 bodov

CESTO:
-5db vajíčka veľkosť L
-50g Update Keto múka
-20g Update Low Carb Zero sladidlo
-1KL prášok do pečiva

PLNKA:
-cca 85g z piškótového cesta
-4db Update Low Carb piškóty
-10g kakao
-100g čerstvá pomarančová šťava
-100g voda
-65g Update marhuľový Lekvár
-50g roztopené maslo
-2ČL Update Low Carb Stevia Zero tekuté sladidlo
-2ČL rumová aróma
- 1KL červené jedlé farbivo

POLEVA:
-375g voda
-300g smotana na šľahanie
-135g sušené mlieko
-18g želatína +cca. 5PL voda
-1vrchnák Update Low Carb Stevia Zero tekuté sladidlo
- trošku ružové jedlé farbivo

Príprava: Múku s PDP zmiešame dokopy. Vyšľaháme bielka so sladidlom aby vznikol tuhý sneh a po jednom pridávame žĺtka. Jene preosejem múčnu zmes a pridáme k snehu a opatrne premiešame. Cca na 29cmx38cm papierom vystlatý plech vylejeme zmes a pri 170C (horný-dolný program) pečieme cca 20minút. Po upečení necháme vychladnúť a potom narežeme 3 ks cca 15cmx15cm štvorce. Zvyšok cesta rozdrvíme a zmiešame s na drobno posekanými piškótami a kakaom. Pomarančovú šťavu s vodou, sladidlom a rumovou arómou privedieme do varu, primiešame jedlé farbivo a spojíme s rozdrvenou zmesou. Takto vzniknutú zmes navrstvíme medzi 3 plátky piškótového cesta, zabalíme do fólie, položíme na to ľahké závažie a cez noc necháme v chladničke. Vodu so sušeným mliekom vymiešame do hladkej zmesi a pridáme smotanu na šľahanie a sladidlo a varíme kým nezačne hustnúť. Potom pripravíme želatínu podľa návodu a zmiešame so zmesou. Na druhý deň narežeme 5cmx5cm kocky. Polevu jemne zohrejeme a nalejeme na jednotlivé kocky, necháme aby stuhli a opäť nalejem ďalšiu vrstvu a odložíme do chladničky aby úplne vychladli. Dobrú chuť!