Loader
fbiconUpdate SK
0 pr | 0

Recept

Recipe Img

UPDATE LOW CARB OŠKVARKOVÉ PAGÁČE

Suroviny pre 6 osôb: (cca 25ks stredne veľkých pagáčov)

Cesto:
-350g Update Norbi múka
-30g pšeničný lepok
-225g vlažné mlieko
-100g roztopené maslo
-85g kyslá smotana
-2PL suché biele víno
-7g instantné droždie
-2ČL soľ
-1ks vajce veľkosť M
-200g pomleté oškvarky+soľ+čierne korenie

Na vrch:
-1 žĺtko + troška vody

Príprava: Suroviny na cesto okrem oškvarkov zmiešame dokopy. Najlepšie ak všetko dáme do misky kuchynského robota a zapneme program miesenia, aby sme dostali ľahkú jemnú konzistenciu cesta. Oškvarky ochutíme soľou a čiernym korením. Cesto po vymiesení vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika a potrieme oškvarkovou zmesou, a cesto poprekladáme. Zabalíme do fólie a necháme odležať v chladničke cca na pol hodinku. Potom opäť vyvaľkáme a opäť poprekladáme a zas necháme odstáť na pol hodinku. Následne vyvaľkáme na cca 1-1,5 cm hrúbku a ostrým nožom mriežkujeme vrch. Následne vykrajovačom vykrajujeme stredne veľké pagáče. Rukou trošku vytvarujejem aby boli vyššie a naukladáme na papierom vystlatý plech. Necháme odležať na teplom mieste cca 20minút. Medzitým zapneme rúru na 200C . Vrch pagáčov potrieme vajíčkom a pri teplovzdušnom programe pečieme do zlatista. Dobrú chuť.