Loader
fbiconUpdate SK
0 pr | 0

Recept

Recipe Img

UPDATE LOW CARB JAHODOVÝ KRÉMEŠÍK

Suroviny - 12 rezov: 1 rez cca 15g sacharidov (bez polyolov)

CESTO:
-4ks vajce veľkosť L
-40g Update Keto múka
-20g Update Low Carb Zero sladidlo
-1KL PDP

KRÉM:
-850g mlieko
-1,5balík Update Low Carb pudingový prášok
-50g Update Low Carb Norbi múka
-3ks vajce veľkosť L
-3ČL Update Low Carb Stevia Zero tekuté sladidlo
-1/2KL vanilková aróma
-300g jahody
Príprava: Múku s PDP zmiešame dokopy. Vyšľaháme bielka so sladidlom aby vznikol tuhý sneh a po jednom pridávame žĺtka. Jemne preosejem múčnu zmes a pridáme k snehu a opatrne premiešame. Cca na 25cmX22cm papierom vystlatý plech vylejeme zmes a pri 170C pečieme cca 15minút. Po upečení opatrne stiahneme papier na pečenie, odrežeme cca 1/2cm vrstvu (toto bude na vrch). Piškótové cesto vrátime do formy a na vrch naukladáme na pol rozkrojené jahody. Pripravíme krém: 500g mlieka s vanilkovou arómou a so sladidlom privedieme do varu. Zvyšok mlieka (350g) zmiešame so žĺtkami, pridáme múku a pudingový prášok a tyčovým mixérom rozmixujeme do hladkého krému. K horúcemu mlieku postupne prilievame túto zmes a varíme do zhustnutia. Bielka vyšľaháme a primiešame k mliečnej zmesi rýchlym miešaním. Nalejeme na jahody a hneď posypeme rozdrveným piškótovým cestom aby sa prilepilo na krém. Necháme vychladnúť a vložíme do chladničky na pár hodín. Dobrú chuť.