Loader
fbiconUpdate SK
0 pr | 0

Recept

Recipe Img

Update LOW CARB JABLKOVO ŠKORICOVÝ SLIMÁK

Suroviny - 14 kusov: - 1 ks = 5 bodov

CESTO:
-225g Update Low Carb Norbi múka
-20g pšeničný lepok
-185g mlieko
-40g roztopené maslo
-1ks vajce veľkosť S
-1ČL Update Stevia Zero tekuté sladidlo
-štipka soli
-5g instantné droždie

PLNKA 1:
-65g Update Low Carb Eritrytol
-40g roztopené maslo
-3ČL škorica

PLNKA 2:
-200g na kocky nakrájané jablko
-25g maslo
-2tk Update Low Carb Zero sladidlo
-1KL škorica

POLEVA:
-100g mascarpone
-30g mlieko
-20g pomleté Update Low Carb Zero sladidlo
-1/3KL vanilková aróma
Príprava: V jednej miske zmiešame všetky suché suroviny a v druhej miske všetky tekuté suroviny. Oba zmesi prelejeme do misky kuchynského robota a zapneme program na miesenie. Zatiaľ si pripravíme plnky. Na jablkovú plnku na masle podusíme jablko so sladidlom a škoricou a necháme vychladnúť. Keď máme hotové cesto, tak vyvaľkáme na múkou posypanej silikónovej podložke do tvaru obdĺžnika. Potrieme roztopeným maslom a posypeme škoricovo sladidlovou zmesou a navrstvíme vychladnutú jablkovú zmes. Zrolujeme a nakrájame na 14 dielov, ktoré poukladáme na papierom vystlatý plech. Na plech natiahneme sáčok a necháme takto kysnúť na teplom mieste cca pol hodinku. Po vykysnutí pečieme v predhriatej rúre pri 180C cca 15 minút. Kým sa pečú, pripravíme polevu. Suroviny na polevu dobre vyšľaháme do krémovej konzistencie. Upečené slimáky vyberieme z rúry a necháme trošku vychladnúť. Keď sú vlažné, vrch potrieme krémovou zmesou a môžeme posypať drvenými pekanovými orechmi. Dobrú chuť!