Loader
fbiconUpdate SK
0 pr | 0

Recept

Recipe Img

Update LOW CARB HOT DOG

Suroviny pre 6 osôb: 1ks = 10bodov

CESTO:
(na 6 kusov)
-200g Update Norbi múka
-25g Update Prášok na zemiakové pyré
-25g pšeničný lepok
-125g joghurt/kefír
-100g mlieko
-1ks vajce veľkosť S
-1PL olivový olej
-5g instantné droždie
-1ČL soľ
-2kvapky Update Stevia Zero tekuté sladidlo

NA POTRETIE:
-roztopené maslo
-1ks vajce

PLNKA:
-Update Kečup, Update Majonéza, Update Horčica (podľa chuti)
-3ks Update párky



Príprava: Zmiešame múku, prášok na zemiakové pyré, pšeničný lepok a droždie. V druhej miske zmiešame vlažné mlieko s jogurtom, vajciami, olivovým olejom, sladidlom a so soľou. Oba zmesi nalejeme do misky kuchynského robota, najprv tekutú zmes a potom práškovú zmes, a zapneme program miesenia. Do pol hodinky nám vznikne homogénna zmes, ktorú rozdelíme na 3 kopčeky. Na silikónovej podložke vyvaľkáme štvorcové cesto. Jemne potrieme roztopeným maslom. Od jedného rohu každé cesto zrolujeme a rozrežeme na 2 polky, a takto nám vznikne 6 rohlíkov. Na papierom vystlatý plech ich naukladáme, a necháme odležať na teplom mieste cca 40 minút. Po kysnutí ich potrieme vyšľahaným vajíčkom a pečieme v predohriatej rúre pri 170C cca 20-25 minút. Po upečení ich necháme vychladnúť na mriežke. Pomocou varešky zatlačíme stred, aby sme ich mohli plniť. Každý podľa chuti plní kečupom, majonézou alebo horčicou a následne vkladáme uvarené rozpolené párky. Dobrú chuť.