Loader
fbiconUpdate SK
0 pr | 0

Recept

Recipe Img

UPDATE FRANCÚZSKY KRÉMEŠ

Suroviny na 9 rezov: CESTO:
-250g(1bal) Update Lístkové cesto

KRÉM:
-150g (1,5šálka) Update Pudingový prášok vanilkový
-80g Update Low Carb Múka
-4db vajce veľkosť L
-600g voda
-400g mlieko
-1,5tk Update Stevia Zero tekuté sladidlo
-1KL vanilková aróma

SMOTANOVÝ KRÉM:
-600g smotana na šľahanie
-2ČL Update Stevia Zero tekuté sladidlo
-6g želatína
-2PL voda

KÁVOVÁ POLEVA:
-65g Update Eritrytol pomletý na práškový
-50g smotana na šľahanie
-1porcia (kb. 50g) espreso káva
-40g roztopené maslo

Príprava: Rúru predhrejeme na 200C. Lístkové cesto necháme rozmraziť a rozvaľkáme na múkou posypanej podložke. Rozrežeme na 2 rovnaké časti a rozvaľkáme na cca 20x20cm plátky. Plech otočíme a na spodok položíme papier na pečenie a na to naukladáme cesto. Pečieme pri 200C cca 10-15min. Pripravíme krém, vodu s arómou a sladidlom privedieme do varu. Mlieko zmiešame so žĺtkami, pridáme múku a pudingový prášok. Pomocou tyčového alebo ručného mixéru rozmixujeme úplne do hladka a precedíme. K vode postupne primiešame pudingovú zmes pri stálom miešaní a zahustíme. Bielka vyšľaháme do tuhej peny. Teplý krém odstavíme a pri rýchlom miešaní primiešame bielka. 1 plátok upečeného cesta uložíme na spodok 20x20cm formy a nalejeme na to teplý krém. Necháme trošku vychladnúť a odložíme do chladničky. Druhé cesto narežeme na 9 rovnakých častí (cca 6,5x6,5cm). Kávu zmiešame s roztopeným maslom a Eritrytolom a zohrejeme. Pridáme smotanu na šľahanie a varíme do zhustnutia. Štvorce namočíme do tejto zmesi, odložíme na tácku a necháme stuhnúť. Smotanu na šľahanie vyšľaháme so sladidlom a pridáme želatínu pripravenú podľa návodu. Takto pripravenú šľahačku navrstvíme na pudingovú zmes. Naukladáme kávové plátky a odložíme do chladničky na 2-3 hodiny. Dobrú chuť.