Loader
fbiconUpdate SK
0 pr | 0

Recept

Recipe Img

UPDATE FAŠIANGOVÉ ŠIŠKY

Suroviny na 10 kusov: 10ks = 5 bodov = 9g sacharidov

-100g Update Low Carb Master Mix
-100g Hladká múka
-20g pšeničný lepok
-200g vlažné mlieko
-40g roztopené maslo
-2ks vaječné žĺtka
-5g instantné droždie
-1tk Update Low Carb Stevia Zero sladidlo
-1/2KL soľ
-cca. 4dl olej na pečenie

K servírovaniu:

-Update Low Eritrytol sladidlo pomleté na prášok

-Update Low Carb džemy/lekváre


Príprava: Mlieko trošku zohreje a primiešame instnantné droždie. Na teplom mieste necháme odležať cca 10 min. Do jednej misky preosejeme múku, Master Mix a pšeničný lepok. Celé spolu opäť preosejeme aby sa dobre premiešali. Pridáme s droždím zmiešané vlažné mlieko, žĺtka, sladidlo, soľ a roztopené maslo. Rukou zmiešame dokopy všetky ingrediencie, vznikne nám trošku lepkavá zmes, ktorú miesime buď ručne alebo kuchynským robotom. Trošku Master Mixu nasypeme na silikónovú podložku a vyklopíme naše cesto, ktoré vyvaľkáme na cca 4-5 mm hrúbku. Potom preložíme na pol a ešte trošku vyvaľkáme. Z takto vzniknutého cesta s formou priemerom 8 cm vykrajujeme cca 6 šišiek. Zvyšok opäť spracujeme a vyvaľkáme a vykrajujeme ďalšie šišky. Poukladáme ich na drevenú dosku alebo na tácku a natiahneme na to sáčok a dobre uzatvoríme a necháme kysnúť na teplom mieste. Po vykysnutí pečieme v oleji na panvici z oboch strán do zlatista. Podávame poprášené sladidlom a s džemom bez cukru. Dobrú chuť.