Loader
fbiconUpdate SK
0 pr | 0

Recept

Recipe Img

UPDATE DONUTS S ČOKO POLEVOU

Suroviny na 20 kusov: 1kus = cca 5,7g sacharidov

SUROVINY:
-280g Update Low Carb múka
-200g kyslá smotana
-25g maslo
-2ks vajce veľkosť L
-1,5ČL Update Stevia Zero tekuté sladidlo
-10g PDP
-1 štipka soli

POLEVA:
-100g Update horká tortová poleva
-posekané pistácie, orišky, mandle, liofilizované ovocie

NA PEČENIE:
-olej

Príprava: V jednej miske pripravíme múku so soľou a PDP. Maslo roztopíme a pridáme ku kyslej smotane a pridáme aj vajcia so sladidlom. Ručným mixérom všetko zmiešame. Následne primiešame aj múčnu zmes a pripravíme homogénne cesto. Zabalíme do potravinárskej fólie a necháme cca pol hodinku odležať. Na múkou posypanej podložke vyvaľkáme cca na 4-5 mm hrúbku. Okrúhlym vykrojovátkom v priemere cca 7-8cm pripravíme donutky. Vykrojíme aj stred formou s cca 1,5-2cm priemer. Zvyšok cesta opäť spojíme a vykrajujeme kým sa cesto neminie. Vkladáme do horúceho oleja a pečieme z oboch strán do zlatista. Necháme odkvapkať. Čokoládu roztopíme nad parou a každý jeden donut namočíme do čoko z jednej strany. Vrch zdobíme podľa chuti. Za pár minút stuhne čoko a môžeme podávať. Dobrú chuť