Loader
fbiconUpdate SK
0 pr | 0

Recept

Recipe Img

UPDATE ČOKOLÁDOVÁ ROLÁDA

Suroviny na 8 rezov: 1 rez = 5g sacharidov (bez poliolov) = 3body

Cesto:
-4ks vajec veľkosť L
-30g Update „Esti“ múka – Večerná múčna zmes
-15g kakao (20-22%)
-20g roztopené maslo
-20g Update Zero sladidlo
-1ČL kypriaci prášok

Krém:
-1šálka (70g) Update Kakaový prášok na studený krém
-1ČL kakao (20-22%)
-200g voda

Na vrch:
-40g Update Horká tortová poleva

Príprava: Zmiešame múku, kakao a kypriaci prášok. Oddelíme žĺtka od bielok. Z bielok spolu so sladidlom vyšľaháme tuhý sneh a postupne pridáme žĺtka. Múčnu zmes preosejeme a postupne primiešame k snehu a následne zapracujeme aj roztopené maslo. Cca 25x25cm formu vystelieme papierom na pečenie a vylejeme zmes. Pečieme v rúre pri 180C s horným/dolným programom cca 12-15 min. Kým sa nám pečie cesto, pripravíme krém. Prášok na studený krém zmiešame kakaom a s vodou a ručným mixérom šľaháme do krémovej konzistencie a odložíme na 20 min do chladničky. Upečené cesto uložíme na kuchynskú utierku, stiahneme papier a zrolujeme do rolky, necháme odležať cca 10minút. Následne potrieme vychladnutým krémom (pužijeme cca 2/3 z krému) a zrolujeme do pevnej rolky. Zvyšok krému natrieme na roládu z vonka a na vrch nastrúhame z Horkej tortovej polevy. Necháme vychladnúť cca 1-2 hodinky a nakrájame na cca 8 rezov. Dobrú chuť.