Loader
fbiconUpdate SK
0 pr | 0

Recept

Recipe Img

TVAROHOVO JAHODOVÁ TORTA

Suroviny na 12 rezov: Korpus:
1 tučný tvaroh
4 vajcia
100g kešu orechov - namočiť aspoň na 3 hod.
Citrónová kôra
1ČL citrónovej šťavy
50g kokosovej múky
1/4ČL kurkumy
Štipka soli
1ČL prášku do pečiva
3PL Update Low Carb Erytritolu

Krém:
350g jahôd
50g mrazených malín
500g mascarpone
200g kyslej smotany
20g želatíny
Cca 30 kvapiek Update Low Carb Stevia Zero tekuté sladidlo


Príprava: Príprava korpusu:
Rúru predhrejeme na 160C. Cca 20cm tortovu formu vymažeme maslom. Zmiešame žĺtka, tvaroh, kešu, citr.kôru a štavu a tyčovým mixérom rozmixujeme do hladkej kaše. V druhej miske zmiešame kokosovú múku, kurkumu, prášok do pečiva a erytritol a primiešame rozmixovanú zmes. Z bielok so štipkou soli vyšlaháme tuhý sneh a opatrne primiešame k zmesy. Vylejeme do tortovej formy a pečieme pri 160C cca 35min. Necháme úlpne vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme krém.
Príprava krému:
Tyčovým mixérom rozmixujeme jahody a maliny. Pripravíme želatínu podľa návodu a primiešame k jahodám. V druhej miske vyšlaháme mascarpone so smotanou a tekutým sladidlom a zmiešame dokopy s jahodovou zmesou. Necháme trošku vychladnúť pokisľ krém nezačne tuhnúť.
Torta:
Vychladený korpus rozrežeme na 2 tortové plátky. Spodnú časť vrátime do tortovej formy a nalejeme cca 1/2 krému. Položíme ďalšiu časť korpusu a nalejeme zvyšok krému. Zdobíme podľa vlastnéhovýberu jahodami, malinami, čučoriedkami. Necháme vychladnúť cez noc v chladničke. Dobrú chuť