Loader
fbiconUpdate SK
0 pr | 0

Recept

Recipe Img

KETO malinovo vanilková roláda

Suroviny pre 15 rezov:

1 rez obsahuje iba 5g sacharidov = 3 body

CESTO:
-5ks vajce veľkosť L
-60g Update KETO múka – ideálne preosiata
-30g Update Keto sladidlo
-1ČL kypriaci prášok

MALINOVÉ ŽELÉ:
-60g čerstvé maliny
-100g Update Malinový sirup
-20g Update Eritrit
-3g Psylium

VANILKOVÝ KRÉM:
-1sáčok Update Vanilkový prášok na studený krém
-200g studené mlieko
-250g mascarpone

NA VRCH:
-200g šľahačka bez cukru
-1ČL Update Zero tekuté sladidlo
-čerstvé maliny (cca 60g)
-malinové listy

Príprava: Múku s kypriacim práškom nasypeme do misky. Vajíčka oddelíme – žĺtka od bielok. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh so sladidlom. K snehu postupne a opatrne pridáme po jednom žĺtka a postupne v malých častiach aj múčnu zmes. Toto už len vareškou premiešavame, aby sa nám sneh nerozbil. Zmes vylejeme na papierom vystlatý plech. V predhriatej rúre pečieme pri 180C (horným dolným pečením) cca 10-12 min (pozor!!! nevysušiť cesto). Medzitým pripravíme krém. Vanilkový prášok s mliekom vyšľaháme do hladka, primiešame aj mascarpone, a odložíme do chladničky. Maliny umyjeme a zmiešame so sirupom a sladidlom, privedieme do varu a pridáme psylium a varíme kým nezhustne, a necháme vychladnúť.Keď piškóta je upečená, položíme na čistú kuchynskú utierku a ešte v teplom stave zrolujeme. Cca 10min. necháme takto odpočívať. Vyrolujeme a netrieme vlažným malinovým želé a vychladnutým vanilkovým krémom a celé opäť zrolujeme. Zabalíme do alufólie a necháme na pár hodín v chladničke. Pri servírovaní vyšľaháme šľahačku so sladidlom a potrieme vrch rolády. Dobrú chuť.