Priemerná výživová hodnota: |
V 100 g výrobku |
Energetická hodnota : | 0kJ/0kcal |
Tuky : | 0 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 99,5 g |
z toho cukry : | 0 g |
polyoly |
99,5 g |
Bielkoviny : | 0 g |
Soľ | 0 g |
Charakteristika: |
Pomocou sladidla môžeme prirpavovať bežné jedlá či dezerty. Používa sa podobne ako kryštálový cukor. Saldiace účinky má 60-80% v porovnaní s klasickým kryštálovým cukrom. Chuťovo je jemne chladivý a sladký a zvyšuje trvanlivosť potravín. Pripravuje sa kvasením cukru. Glykemický index má 0, nakoľko nemá vplyv na tvorbu inzulínu, to znamená, že nespôsobuje prudký nárast glykémie (hladiny cukru v krvi). Je preto považovaný za diabeticky bezpečný. Hodnota sacharidov je tiež takmer nulová. V pekárenskom priemysle dodáva výrobkom dlhšiu trvanlivosť ale aj jemnosť. Nemá laxatívne účinky, nakoľko veľká časť sa vstrebáva v tenkom čreve. |
Zloženie: |
Erytritol |